dimarts, 14 de desembre del 2010

·ELS ORÍGENS: ELS PRIMERS PATINS OFF ROAD I L'ÚS DELS PALS.


He trobat aquest vídeo, on aparèixen  uns dels primers patins que permetien de lliscar per tot arreu, en un article molt interessant, al portal RollerEnLigne, dedicat a l'evolució i a les possibilitats de futur del patinatge per camins, no asfaltats. 
Actualment en el sector dels esquis de rodes, hi ha un augment dels anomenats patins o  rollers off road,  moltes marques com Powerslide han fet una aposta molt decidida i ferma. De cara a la primavera vinent, La Poweslide Nórdic Division llançarà al mercat nous models de patins com el XC Path   i de rollers com el X-Trail.

Trobareu més informació d'altres models i marques a LLISCAMENT
Tots aquests patins tenen en comú l'ús de rodes neumàtiques de 150mm de diàmetre, que cal inflar cada vegada abans de sortir, i que garanteixen una conducció més còmoda per camins o carreteres amb un asfalt dolent. 
L'amplada de la roda, fa que siguin un pel més difícils de controlar que els esquis de roda més petita. També són un pel més lents que alguns models de roda dura, fet que fa que s'assembli més a lliscar a la neu.
El debat actual, es centre en si realment són eficaços per fer skating per camins de terra. Doncs l'existència de sorra fina i de roderes en molts d'aquests camins o pistes, dificulta l'execució d'una bona i equilibrada patada/impuls lateral, perquè  les rodes tendeixen a derrapar. 


Evi Sachenbacher i Powerslide

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada