dilluns, 17 de gener del 2011

AFILANT LES PUNTES DELS BASTONS DE NORDIC BLADING


Gràcies a les informacions recollides a les webs Nordic Ski Racer i CVC Fondo he pogut afilar les puntes dels meus bastons, que feia dies que em relliscaven cada vegada que empenyia amb força contra l'asfalt. Podreu observar en la imatge superior,  la puntera arrodonida de l'esquerra abans de ser afilada, i la de la dreta preparada correctament, per sortir a lliscar.
Nòrdic Ski Racer By Mike Muha
Per fer nòrdic blading o esquis de rodes, es poden utilitzar els mateixos bastons que per fer esquí de fons, tot i que es recomana canviar les punteres per unes d'específiques. Aquestes eliminen la tradicional caçoleta, per tal que els bastons no s'enfonsin en la neu, i canvien la puntera, per una d'un material més dur i resistentque l'acer, en aquest cas carbur de  Tugsteno o Widia. També podeu utilitzar una puntera de goma, que resulta més còmoda i menys escandalosa, tot i que, al meu parer no s'agafa tan bé. Hi ha moltes marques que ja venen pals preparats per a lliscar damunt l'asfalt, i fins i tot, algunes com Exel, que utilitzen punteres amb un sistema de suspensió.
Exel Control Asphalt Pad
Exel Suspension tip
Per saber-ne més us recomano aquests enllaços:
  • NordicSkiRacer.com Amb molta i molta informació tècnica per fer el manteniment dels skis, rollerskis, bastons,... Fins i tot podeu veure com afilar les puntes amb la utilització d'una Dremel. Cal agraïr a en Mike Muha i tota la gent de l'equip de Nordic Ski Racer, la tasca de difusió i transmisió de coneixement del món del cross country ski.
  • La gent de la secció de fons del  Club Vasco de Camping, mitjançant el seu Blog, publiquen un apartat dedicat al Taller. Aquí hi trobareu molts vídeos explicatius i ideies interessants, de com reparar i fer el manteniment dels vostres equips.Un blog i un equip de gent, molt activa per viure, i compartir coneixements al voltant també de l'esquí de fons.
Aquí podeu veure part del procés. I els meus agraïments per el sr. Manolo Garcia, que es va atrevir a afilar per primera vegada, les puntes dels meus bastons.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada