dilluns, 18 d’abril del 2011

QUÈ ÉS MÉS RÀPID: LLISCAR AMB UNS PATINS EN LÍNIA O UNS PATINS NORDICS

És més ràpid lliscar  amb l'impuls només de les cames o amb l'us de cames i braços? o dit d'una altre manera, llisquen més ràpid els skis de rodes  que els patins? La resposta no és senzilla, però la clau la trobarem amb el tipus de rodes. Els patinadors de velocitat utilitzen la tècnica del doble impuls o double push, per guanyar velocitat, a la recerca de dos forces per una sola patada. Amb l'us dels pals la tecnica de cames és més senzilla, perquè queda compençada per l'us dels pals, es a dir per la força del tronc i les extremistats superiors del cos.
La clau a la pregunta del començament està en les rodes. Depenent del tipus de material utilitzat en la fabricació i el diàmetre d'aquestes, serà més ràpid lliscar amb patins o amb esquis de rodes. Els patins de velocitat utilitzen rodes de material dur i de diàmetres de 90 a 110 mm. Els roller skis o patins nòrdics poden utilitzar rodes de material dur o actualment rodes neumàtiques. De les primeres podem seleccionar si les volem més o menys ràpides, per si volem els esquis de rodes per entrenar o bé per competir, i generalment són més ràpides que les neumàtiques. Aquestes han aparegut amb força en els darrers temps, i son aptes per lliscar per camins amb asfalt o de terra. Són generalment més lentes, però més còmòdes i simulen millor el lliscament a la neu.

En aquest vídeo d'en Sebastian Baumgartner  i en Cheko Rothenerger, podeu veure les diferències de tècniques entre lliscar damunt d'uns patins en línia i uns patins nòrdics. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada