dilluns, 25 de juliol del 2011

TEST DELS ESQUÍS DE RODES X-PLORER DE POWERSLIDE

Després d'una setmana lliscant amb els esquís de rodes Powerslide X-Plorer he pogut treure'n les següents consideracions:

Són uns esquís ideals per treballar la tècnica de skating de l'esquí de fons, perquè simulen molt i molt bé el patinatge a la neu. Cal un bon equilibri del cos damunt d'un dels patins, molt més que en els patins de rodes de línia, fet que afavoreix el treball de totes les cadenes musculars que  intervenen en el sosteniment del cos a peu coix damunt de l'esquí. La seva utilització reprodueix sovint les mateixes dificultats de desequilibri tan habituals en l'aprenentatge de la tècnica del skating. El peu, el tormell, la cama, els malucs, la nostra esquena, lluiten constantment per mantenir el nostre cos equilibrat damunt d'un patí, aquest   se'n  va cap a fora amb facilitat, ens desequilbrem (caient les primeres vegades) ens tornem a equilibrar i continuem lliscant, tal vegada com si estiquéssim en una pista d'esquí de fons del Pirineu.


La seva utilització ens pot ajudar molt a preparar la temporada de neu, perquè arribarem amb un nivell molt més alt d'equilibri, i podrem gaudir més ràpidament de l'esquí. Un bon treball d'exercicis de propiocepció, pot ser necessàri a l'hora de complementari,  per començar a lliscar amb més facilitat amb els esquís de rodes.  

El fet que permetin patinar per camins de terra o d'asfalts en mal estat, a més a més d'oferir un ventall més ampli d'espais on practicar, ens proporciona una sensació molt agradable, similar al lliscament damunt la neu, amb uns esquís convencionals. Em sembla una manera de gaudir del skating durant tot l'any.

Finalment em sembla una bona opció per preparar físicament la temporada de neu, es a dir de millorar les nostres capacitats de resistència i de força, per esquiar amb més eficiència quan arribi la temporada, però a més a més ens permetran patinar més dies un cop la temporada hagi començat.Les rodes neumàtiques, afegeixen un fregament més alt, que es tradueix en la necessitat d'un esforç més gran del nostre cos per poder avançar. Molt més que en cas d'utilització d'esquís de rodes dures o de patins de rodes en línia, on cal buscar recorreguts amb un llleuger desnivell per poder treballar. Per els que vivim lluny de la neu o treballem durant la curta temporada d'esquí i només ens podem escapar alguns dies de la setmanai  a vegades fins i tot un de sol, la seva utilització és una gran oportunitat per mantenir la forma física i la tècnica adquirida a les pistes d'esquí. També moltes vegades és la climatologia del nostre país, ens regala períodes de manca de neu a mitja temporada, que ens obliguen a aturar la nostra activitat.  Lliscar sense neu, ja fa temps que és possible. 


    En aquest vídeo podeu veure l'ús dels frens, que cal comprar a part, però que ofereixen un ventall més gran de possibilitats per fer tot tipus de recorreguts tot lliscant.




    Més informació a Nordicskates.net

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada