dimarts, 20 de setembre del 2011

CROSS SKATING PER LA CARRETERA DE LES AIGÜES


Per Stefano Contrini
La serra de Collserola és un gran pulmó verd al costat de Barcelona. Molts corriols i pistes forestals la travessen en tota mena de direccions, però hi ha una pista, principalment plana, anomenada Carretera de les Aigües que és un un dels llocs més freqüentats per esportistes Barcelonins, principalment per corredors i ciclistes btt.

Des de fa un temps, que  anem provant de patinar per diferents trams d’aquesta carretera, caracteritzada per el seu terra no asfaltat. 

El dissabte passat vam engegar   l’operació Travessa a la Carretera de les aigües amb cross skating. Vam  deixar un cotxe a cada extrem d'aquesta pista i el punt de sortida va ser des del Forat del vent fins arribar a la Font de la Mandra  per recòrrer un total de 14,2 Km. La tria del sentit de la travessa, va ser seguint el criteri de la facilitat del recorregut, doncs en aquest sentit les pujades són molt més suaus.

Malauradament no tota la travessa esdevé per pista forestal, doncs hi ha un punt en el que cal travessar la carretera de l'Arrabassada, a l'alçada de la Font Groga i patinar  en un tram compartit amb el tràsit de vehicles a motor, d'uns 400 metres, per poder enllaçar de nou amb la pista de la carretera de les Aigües, després de fer una  baixada prou llarga fins al peu del Funicular del Tibidabo. En aquesta baixada especialment, hem pogut comprovar l'eficàcia dels frens. Per realitzar una ruta tan complerta com aquesta, es fa indispensable disposar d'uns patins amb frens.
La ruta ha estat un èxit, perquè hem pogut gaudir de la sensació d'esquiar per la serra de Collserola un mes de setembre, gràcies a les rodes. En tota la ruta només hi ha un punt on no es pot patinar, aquest es troba al començament d'aquesta, just al costat d'una torre elèctrica. També volem destacar la bona convivència entre els corredors i ciclistes, molt nombrosos en aquesta pista forestal i nosaltres els nous usuaris: els patinadors de cross skating. Molts d'ells ens han preguntat i hem estat encantats de xerrar i explicar aquest esport que tan ens agrada i que volem animar a més gent a practicar.
Trobareu tota la informació de com fer la ruta a WkilocTravessa a la Carretera de les aigües amb cross skating
En aquest vídeo podeu veure els dos intrèpits patinadors lliscant per Collserola: L'Albert Darrical i el Stefano Contrini.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada