dissabte, 8 d’octubre del 2011

LA MARXA NÒRDICA MÉS VELL QUE L' ANAR A PEU

En els països nòrdics fa molt de temps que els esquiadors de fons utilitzen bastons per córrer o marxar, com a mètode d'entrenament i preparació de la temporada d'esquí. La utilització d'un parell de pals per caminar, s'ha estès amb molta força per tota Europa, el Nordic Walking és avui dia una modalitat esportiva a l'alça dins del paradigma esportiu del Wellness, de l'esport per tothom, de l'esport com a font de benestar i salut. 



Diferents estudis han demostrat els beneficis d'aquesta pràctica esportiva, fet a ha permès a la seva  ràpida difusió. Arreu d'Europa han aparegut clubs, associacions, entitats tan públiques com privades, que promouen la seva pràctica. Un exemple el nostre país el trobem a l'ajuntament de Terrassa, que organitza des de fa un parell d'anys cursos i trobades per aprendre a marxar amb la utilització de pals.
En aquest vídeo podeu veure en Carles Jiménez -instructor d'aquests cursos- explicant què és i en què consisteix això de  marxar amb bastons, perquè si  caminar és més vell que l'anar a peu, la marxa nòrdica és tota una novetat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada