dilluns, 28 de maig del 2012

UN FRE PER ELS MEUS ESQUÍS DE RODES

Després d'un any de patinar amb els meus rollers skis X-Plorer de Powerslide, vaig decidir d'instalar-hi un sistema de frenada: el Calf Brake II. I la decissió ha estat molt encertada, perquè he notat una gran millora en la  seguretat a l'hora de patinar per tot arreu, especialment jo que acostumo a surtir a patinar des de la porta de casa. Em resistia a instalar el fre per dos motius bàsicament, el primer perquè no volia incrementar el pes dels patins i el segon per una qüestió econòmica, doncs no volia fer la despesa extra de  49€ -tot i que no és una quantitat massa elevada-. Els frens es poden utilitzar de dues maneres: amb una corretja que ens lliga el turmell (recomenat per patinar fora dels camins asfaltats) o sense aquesta i mitjançant una petita tanca que fixa el fre i limita el seu moviment endavant (podeu veure el seu funcionament en aquest video).

 Després dun parell de sortides puc fer les següents consideracions:
  • És millora molt la seguretat en la conducció dels esquís, especialment si els emprem amb la corretja del turmell.
  • A l'hora de patinar no es nota gens l'increment de pes del patí.
  • El fre és molt i molt eficaç, doncs permet baixar per tot arreu, es a dir amplia les possibilitats de patinar per molts més espais.
  • Amb un fre n'hi ha prou per disposar d'un sistema de frenada eficaç, tot i que cada patí porta incorporada la possibilitat d'instalar-ne un.
  • El fre s'instal.la facilment.
  • Si s'utilitza amb la corretja del tormell, millora molt el control de l'esquí, facilitant el patinatge, en detriment del treball d'equilibri, a la recerca de la transferència a l'hora d'esquiar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada