dijous, 5 de desembre del 2013

Strava una bona eina per l'Esquí de fons

Strava és una nova eina per els atletes, que permet compartir els entrenaments individuals amb els amics. És doncs una xarxa social de l'esport, creada  per poder fer competicions entre esportistes, sense la necessitat d'estar físicament en el mateix espai. Pensada principalment per a corredors i ciclistes, també es pot fer servir per enregistrar entrenaments, i sortides en d'altres disciplines, com per exemple l'esquí de fons o el rollerski. Strava és pot fer servir mitjançant una APP per Android i IOS i també amb GPS Garmin.
Però com funciona Strava? Cal registrar-se a la seva pàgina web i després pujar de manera automàtica (mitjançant l'APP del telèfon) o manual els entrenaments i recorreguts fets. Strava s'encarrega de detectar segments -trams significatius de pujada- i de classificar tots els esportistes que passen per aquest segment. També podem crear nosaltres mateixos el segment que més ens interessi, des de la mateixa pàgina web i d'una manera molt fàcil i intuïtiva de fer.

Em sembla que l'Strava pot ser una molt bona eina per als esquiadors de fons, no tan sols per saber els km que han fet en la seva sortida, sinó que també obre la porta a poder comparar els registres personals amb els d'altres esquiadors. Es una nova manera de poder competir, de poder mesurar les pròpies forces, sense la necessitat d'estar tots els esquiadors al mateix espai i al mateix temps.

Us encoratjo a provar l'aplicació per a telèfons mòbils, a penjar les vostres rutes amb el GPS de polsera, i a crear tracks a les diferents estacions del Pirineu. 
Us deixo aquest exemple d'un segment fet a la pista Clavera del Coll de la Llosa a l'Espai Nòrdic del Capcir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada