diumenge, 20 de març del 2011

ESQUI DE FONS A L'ESCOLA

En aquest reportatge del programa Temps de Neu, podeu veure dues propostes d'introducció de l'esquí nòrdic o esquí de fons  a l'escola. Una a l'escola de La Portella Blanca de LLés de Cerdanya i l'altre del Govern d'Andorra. Em semblen dues iniciatives fantàstiques i que em creen una gran enveja professional. 
L'esquí de fons dins del currículum escolar hauria de defugir però de la tecnificació esportiva i diferenciar-se clarament de la formació que és pot fer dins d'un club. La seva finalitat no només ha d'ésser la d'estar al servei de la competició esportiva, per formar esquiadors de futur. Clar que els nens i les nenes han d'aprendre el fonaments tècnics de l'esquí de fons i de l'habilitat motriu bàsica del lliscament, però també   hauria de desenvolupar d'altres continguts curriculars propis de l'Educació Física. I això també serveix per a tots els altres esports que volguem treballar a l'escola. L'esquí de fons escolar,  hauria d'ésser un mitjà per aprendre. Treballar l'orientació en l'espai, el treball de les capacitats físiques bàsiques, l'ús de les TIC, els jocs cooperatius, i fins i tot l'expressió corporal damunt d'uns esquís, ha de ser una manera d'aprendre genial i motivant, molt  adequada a l'entorn natural on viuen els alumnes. Només em cal felicitar els responsables d'aquesta fantàstica iniciativa:  la comunitat educativa de l'Escola Portella Blanca, mestres, AMPA, ajuntament i responsables de l'Estació d'esquí i muntanya de Lles així com també el Comité de Fons de la FCEH.


També podeu saber-ne més del programa d'Esquí Escolar del Govern d'Andorra en aquest vídeo del programa de TV3 Divendres, on s'entrevista a la Carmen Santamaria de l'Esquí Club d'Andorra i l'Eduard Barceló, tècnic de la Federació Andorrana d'Esquí de muntanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada