divendres, 8 de juliol de 2011

RUTES NÒRDIC BLADING. CAPÍTOL IV DE RIPOLL A SANT JOAN DE LES ABADESSES

Feia molt de temps que tenia ganes de fer aquesta ruta tot patinant, perquè ja l'havia recorregut altres vegades amb la bicicleta, i em sembla un itinerari fantàstic per la vall pre-pirenaica del Ter. A més el fet de ser nascut a Ripoll i de tenir-hi amics i coneguts hi afegeix sempre un plus de motivació per fer-la.


La Ruta del Ferro i del Carbó es pot començar a Ripoll, davant del centre d'informació turística, on hi ha un fantàstic aparcament, prop del nucli àntic del poble, accessible només travessant el riu Ter per un pont de vianants. La ruta  , transcorre en paral.lel al riu i a la carratera C-28, en lleuger ascens, fins a uns tres quilòmetres aproximadament de l'antiga estació de tren de Sant Joan de les Abadesses, on s'enfila més.  Aquesta estació està molt ben acondicionada per rebre els nombrosos passejants, cicloturistes i famílies que gaudeixen de la zona, amb un bar-restaurant, un alberg i una zona de jocs i un centre de BTT. D'aquí fins a Torralba el recorregut ja no es troba en tan bones condicions per patinar.


Àntic dipòsit d'aigua de l'Estació
de Sant Joan de les Abadesses
La ruta és ideal per fer-la amb uns patins nòrdics, amb roda neumàtica, perquè si bé el paviment (aglomerat asfàltic) està en general amb unes bones condicions per patinar, trobarem al llarg del recorregut  petits obstacles (clavagueres, pedres,  entrades a masies i camps de conreu,) que obliguen a estar  molt al cas. La rugositat d'aquest paviment, també garanteix una bona aderència de les puntes metàliques del pals.
Antiga estació de Torralba, 11,5 km Final del tram pavimentat.
Inici de la ruta a peu o en BTT fins a Ogassa.
Podeu trobar més informació de la Ruta a Wikiloc
Published with Blogger-droid v1.7.2

3 comentaris:

 1. et felicito per la sensació de pau i "sembla fàcil això" que transmet el vídeo. Molt bé!

  ResponElimina
 2. Moltes gràcies Ibon, a veure si algun dia podem compartir alguna ruta, o fer alguna quedada de Nordic Blading.
  Salutacions cordials!
  i em repeteixo: moltes gràcies!

  ResponElimina
 3. Hola, aquest dissabte m'agradaria repetir la ruta del ferro de Ripoll, la tinc al cap des de fa temps.
  Et deixo també un vídeo que he gravat amb la intenció de promoure el cross skating.
  salutacions
  http://www.youtube.com/watch?v=UWtyxwK5DLY

  ResponElimina