dijous, 31 de gener del 2019

COM HEM DE PARAFINAR ELS ESQUÍS?

Tenir els esquís de fons parafinats és imprescindible per poder lliscar. Si els tenim ben parafinats aquests ens permetran anar més ràpidament, però sobretot tenir una bona sensació de lliscament. A nivell d'alta competició fer una bona tria entre parafines i estructura de la sola esdevé una tasca complexe d'encertar. Però per els aficionats, la gran majoria dels esquiadors parafinar els esquis és una tasca fàcil i molt agraïda.

  • Quan hem de parafinar? quan veiem que la sola dels esquís no està totalment negre, és el moment de parafinar. Quan la neu és molt freda o està molt dura, la parafina marxa molt dels costats quan fem cunya per frenar.
  • Quin tipus de parafines puc fer servir? Podem parafinar amb calent, fent servir una planxa per fondre la parafina damunt de les soles dels esquís o emprar una parafina líquida d'aplicació freda. 
    Parafines ecològiques de NZero per diferents tipus de neus desde 0 a -30 graus
  • Quantes vegades puc de parafinar? Podem parafinar tantes com volguem al llarg de la temporada. Potser la combinació és parafinar amb cera calenta tres o quatre vegades al llarg de la temporada i aplicar cera líquida entre mig. Si preparem una cursa llarga podem parafinar els nostres esquís dues vegades abans de la cursa. La primera vegada hi posarem una parafina ben freda que costarà més de marxar i ens farà de base, i després de polir les soles una altre parafina segons el tipus de neu que trobarem el dia de la cursa.
  • Quines eines necessito per parafinar? Una planxa vella de planxar la roba o una d'específica, parafines de diferents temperatures, un raspall de puntes de nailon per polir, un llapis i una rasqueta per treure la parafina. 
En aquest vídeo podeu veure com s'ha de parafinar:

2 comentaris: