dimarts, 13 de desembre del 2011

LA SEXTA TV ES FA RESSÒ DE LA PRÀCTICA DEL CROSS SKATING A BARCELONA

La Sexta Notícias va dedicar un espai en el seu informatiu del vespre, per explicar què és i com es  pràctica del Cross Skating a Barcelona. En el vídeo apareixen l'Albert Darrical, l'Albert Valenzuela, la Gemma Mata i l'Stefano Contrini, 4 intrépits practicants del Cross Skating, aquesta modalitat esportiva a mig camí entre l'esquí de rodes i els patins. Procedents de diferents disciplines, com l'esquí de fons, el de muntanya, els patins en línia, han trobat en el Cross Skating el punt de trobada, per cercar noves sensacions, especialment en els períodes de l'any on lliscar damunt la neu es missió impossible.




En el vídeo apreixen tres tipus diferents de patins, dos de la marca Powerslide, el pioner Nordic Trainer i el Xc-Path i un Skike V07.  Tots ells es poden comprar actualment, tot i que les dues marques ja disposen de nous models d'aquests patins. 



Skike v07

Aquests patins van ser uns dels pioners en incorporar un sistema de fre, molt i molt eficaç. Es caracteritzen perquè es poden utilitzar amb qualsevol tipus de calçat, des d'unes botes d'esquí de fons a unes sabates esportives. Actualment han evolucionat cap a dos models: el vX Solo i el vx Twin




Powerslide Xc Trainer

Els Powerslide Xc Trainer, antics Nordic Trainer, van ser la primera aposta de la marca Alemanya per aquest tipus de patins, que permeten patinar fora de les carreteres asfaltades. L'alçada del seu xassís o guia, fa que siguin una mica més difícils de controlar, però a l'hora són més polivalents per patinar per tot tipus de terrenys. La Bota va fixada a la guia.




Powerslide Xc Paht

Els Xc-Path és l'evolució que va fer la marca Powerslide dels Nordic Trainer. Amb una guia més baixa, és a dir més a prop de terra, es millora la conducció d'aquests patins. També incorporen una bota més lleugera i amb més obertures, per tal de poder patinar sense que els peus s'escalfin massa, cosa força habitual amb les botes dels patins anteriors.


1 comentari:

  1. Tomàs, jo no utilitzaria els skike amb botes de esqui de fons, més aviat amb sabates esportives o fins i tot xancles (les de tipus muntanya).

    ResponElimina